Opleiding Schrijfcoach

2 dagen

Als Schrijfcoach help je anderen om betere teksten te maken. Dat doe je door de goede vragen te stellen, te luisteren je gesprekpartner zelf tot inzichten te laten komen. Vervolgens geef je als coach een aantal tips.  

In deze training leer je gesprekstechnieken en Socratisch coachen. 

Terwijl je als coach de deelnemers helpt om inzichten te verwerken, staan in je rol als schrijftrainer het opleidingsplan, trainingsvormen en vaardigheden centraal. Maria Montessori ontmoet Sarina Wiegman.

Wil je leren hoe je schrijftrainingen ontwikkelt en geeft? Kijk dan bij de Opleiding Schrijftrainer.  

In-company en op maat

Voor De Redactie geef ik de tweedaagse Masterclass Schrijfcoaching 

Opleiding Schrijfcoach (2 dagen)

Als Schrijfcoach ben je competent op twee terreinen. Om te beginnen ben je een goede non-directieve coach. Je stelt de juiste vragen, bent belangstellend en empathisch en helpt je gesprekspartner zo een heldere bedoeling te formuleren. Je hanteert Socratische uitgangspunten om tot nieuwe inzichten te komen. Vervolgens kijk je samen met je gesprekspartner of en in hoeverre deze inzichten aan bod komen in de tekst of de content waar je samen naar kijkt. 

Als Schrijfcoach geef je, wanneer De Bedoeling helder is, ook tips en suggesties. Je doet dan een beroep op je texpert-competenties. In de opleiding krijgen beide competentiegebieden de ruimte, en in de rol van Schrijfcoach komen ze samen.