Opleiding Schrijftrainer

Een goede schrijftraining blijft lang hangen bij de deelnemers, en zorgt ervoor dat ze met Zin en Zelfvertrouwen aan de slag gaan. Bij Erasmus MC in Rotterdam train ik de specialisten van het nieuwe social intranet. Een train-de-trainertraject: zij verzorgen de training van de redacteuren en themacoördinatoren die aan de slag gaan met de content. 

Onderwerpen die aan de orde komen: hoe je het doel van je training vertaalt in een aantrekkelijk programma, met veel ruimte voor de deelnemers om zelf aan de slag te gaan. Korte instructiemomenten en veel praktijk. Weinig zenden, veel interactie en intervisie. 

 

Een veilige leeromgeving is een belangrijke voorwaarde. Daar zorg je als trainer voor door open en vriendelijk te zijn, goed te luisteren en door iedereen serieus te nemen. Houvast is ook belangrijk: een helder programma, duidelijke en meetbare doelen en ruimte voor feedback op elkaar en feedback over de training en over jou, als trainer. Wil jij (een betere) schrijftrainer worden? Ik praat er graag een keer met je over. Stuur me een bericht