Schrijftrainer in één dag! € 325,- op 2 oktober 2024

€ 325,- ex btw, met literatuur, koffie, thee en lunch

Op woensdag 2 oktober 2024 in Utrecht Doe je mee? dolf@weverink.nl

Ook individueel en in-company.

Je bereidt twee korte trainingen voor die je geeft aan de andere deelnemers en de trainer. En kort is… kort! Vijf tot zes minuten, en die filmen we. Je kiest zelf welk onderwerp, welke werkvorm, welke hulpmiddelen je wilt gebruiken. 

We bespreken meteen jouw training na – wat vond jij ervan, wat zagen de andere deelnemers. Wat gaat vanzelf, wat gaat goed, op welke punten wil jij dat het beter moet en wat vinden de andere deelnemers daarvan?

Dan pakken we het boek (Lola en de rode ballen – tips voor schrijfcoaches en schrijftrainers) erbij – welke competenties heeft de schrijftrainer? Hoe maak je een lesplan, welke onderwerpen stel je aan de orde en hoe? Wat is de reden/aanleiding voor de training, zijn er problemen die je wilt of moet oplossen? Wanneer is de training geslaagd?

En dan jouw deelnemers. Vooraf verzamel je informatie, maar welke? Eigen teksten zijn mooi materiaal om mee te werken, welke zijn geschikt, in welke vorm zet je mensen met hun eigen teksten en met teksten van anderen aan het werk?

Door naar jouw tweede korte training. Je geeft jouw training en we bespreken weer direct na. Dat gaat nu sneller, komen er nieuwe zaken in beeld waarvan je zegt dat gaat vanzelf, gaat goed, moet beter? Het beeld van de competente schrijftrainer (dat ben jij!) wordt steeds completer.

We verzamelen de resultaten, kijken of we nog aanknopingspunten vinden in leertheorieën, in de eigenschappen van goede teksten, in de meest recente inzichten zoals ‘je kunt toch ook gewoon ChatGPT gebruiken’?

Je krijgt een certificaat en we wensen elkaar een stralende toekomst met prachtige en effectieve schrijftrainingen. 

Terugkomsessie – optioneel, halve dag € 125,-

Als je wilt, zien we elkaar na ongeveer twee maanden weer. We wisselen ervaringen uit. Tijdens deze sessie geef je weer een korte training, een mooie gelegenheid om jezelf te presenteren als schrijftrainer en om je vaardigheden verder aan te scherpen. Met de andere deelnemers wissel je werkvormen en technieken uit, je praat over je zekerheden en je twijfels, over begroten, lesplannen – kortom alles wat er bij een schrijftraining komt kijken. We praten ook over schrijfcoaching en op welke manier je dat een plek geeft in jouw werk.